Spaghetti Al Pomodoro معكرونة مع صلصة الطماطم

Pasta pomodoro
When you think of Italian food the first thing that will pop into your head is spaghetti or pasta with tomato sauce, but did you know that tomato sauce wasn't considered a condiment for pasta until early 19th century? Before this date, pasta was eaten plain or with cheese.
Tomatoes were introduced to Europe in the 16th Century -legends about how they got to Europe are unclear but the one common fact is that they were brought from central America- but the tomato sauce was, somehow, late to appear. 
The recipe was first published around 1692 by Antonio Latini, a steward of Cardinal Antonio Barberini, in his book "Lo scalco alla moderna". Still, the tomato sauce wasn't commonly used with spaghetti until 1837 when chef Cavalcanti published the first recipe for Vermicelli al pomodoro; by the end of the 19th century, and due to the Italian mass migration, the recipe quickly spread around the globe and tomato sauce was officially used with pasta to make Pasta Al Pomodoro an iconic Italian dish!
***
I will show you how to prepare an exquisite homemade tomato sauce and how to add it to your spaghetti. 
You can prepare a large quantity of sauce, divide it into portions, and store it in the freezer until needed.
The recipe is quite simple and easy to follow, the ingredients needed are easily found and affordable, not to skip the high nutritional value of tomato sauce.
So in conclusion, here is a healthy, quick and affordable recipe.

Recipe

Ingredients
Tomato Sauce:
1 kg red plum tomatoes
1/3 cup olive oil
3 garlic cloves
4 tbsp chopped basil leaves (around 20 fresh basil leaves)
1 1/2 teaspoon Himalayan Salt
pinch of ground black pepper 

Spaghetti al pomodoro(4 servings)
1 spaghetti wrap (500 g)
4 small garlic cloves
1/2 cup olive oil
400 gr cherry tomatoes
2.5 cups of pasta water
8 fresh basil leaves
80 gr grated Parmesan
pinch of salt
extra basil for decoration (optional)

Directions
Tomato Sauce:
1- Fill a pot with water and Himalayan salt. Bring to a boil.
Spaghetti al pomodoro
2- Meanwhile, remove the green top of the tomatoes, and cut a cross or an X at the bottom.
3- Dip the tomatoes in the boiling water for a max. of 5 mns, then transfer them directly to a bowl of cold water and ice. Peel the skin, cut into quarters and set aside.
pasta pomodoro
4- Heat a casserole on high, pour olive oil, add the smashed garlic and stir for 1 minute. Then add the chopped basil, and stir for an additional 1 minute.
5- Add the peeled tomatoes and stir until well cooked. Add the salt and pepper and blend slightly with a hand mixer keeping a little bit of tomato chunks in the sauce for a more appealing texture.
pasta pomodoropasta pomodoro
6-Bring the sauce to a boil, then simmer on low heat for 5 minutes or until the flavors are well combined.
7- Set the sauce aside for later use.

Spaghetti al pomodoro
1- Boil the Spaghetti for 6 minutes, then transfer it to a bowl and drizzle with olive oil. Keep the pasta water for future use.
2- In a heated frying pan, pour olive oil, then add garlic and stir for 1 minute on high heat. Add chopped basil and halved cherry tomatoes. Stir for 3 minutes.
3- Add the recommended amount of pasta water and tomato sauce. Bring to a boil then add the cooked Spaghetti, mix well and transfer to a serving dish.
PASTA POMODORO
PASTA POMODORO
4-Sprinkle a little grated Parmesan cheese on top and drizzle a bit of extra olive oil.
Serve hot.
Bon Appétit!
pasta pomodoro


Tips:

* Why use the pasta water?
The pasta water is filled with starch and will help thicken the sauce we are preparing.

*Why cook the spaghetti in the same water we used to blanch the tomatoes?
It's all about the flavors. The water is now full of tomato flavor and will add a special touch to our spaghetti meal.

*Can I store the tomato sauce in the freezer?
Yes, the tomato sauce can be stored in the freezer. You can prepare a big quantity of sauce. Divide it into freezer bags or airtight containers and keep in the freezer for future use. The day you wish to cook pasta al pomodoro, remove the sauce ahead of time and allow it to thaw at room temperature.

Bonus Video:
Learn how to properly serve your pasta dish
Video Recipe:
-----------------------------

عندما تفكر في الطعام الإيطالي ، فإن أول ما يخطر ببالك هو السباغيتي أو المعكرونة بصلصة الطماطم ، لكن هل تعلم أن صلصة الطماطم لم تكن تقدم مع المعكرونة حتى أوائل القرن التاسع عشر؟ قبل هذا التاريخ ، كانت المعكرونة تؤكل سادة أو مع الجبن.
تم إدخال الطماطم (البندورة) إلى أوروبا في القرن السادس عشر - ولا تزال الأساطير حول كيفية وصولها إلى أوروبا غير واضحة ، ولكن الحقيقة الشائعة هي أنها تم إحضارها من أمريكا الوسطى - ولكن صلصة الطماطم ، بطريقة ما ، تأخر ظهورها.
تم نشر الوصفة لأول مرة حوالي عام 1692 بواسطة أنطونيو لاتيني ، وكيل الكاردينال أنطونيو باربيريني ، في كتابه "Lo scalco alla moderna". ومع ذلك ، لم تكن صلصة الطماطم شائعة الاستخدام مع السباغيتي حتى عام 1837 عندما نشر الشيف كافالكانتي الوصفة الأولى لشعيرية البومودورو. بحلول نهاية القرن التاسع عشر ، وبسبب الهجرة الجماعية الإيطالية ، انتشرت الوصفة بسرعة في جميع أنحاء العالم واستخدمت صلصة الطماطم رسميًا مع المعكرونة لجعل باستا البومودورو أيقونة الأطباق الإيطالية.

سأوضح لك كيفية تحضير صلصة طماطم رائعة محلية الصنع وكيفية إضافتها إلى السباغيتي.
يمكنك تحضير كمية كبيرة من الصلصة ، وتقسيمها إلى أجزاء ، وتخزينها في الثلاجة لحين الحاجة.
الوصفة بسيطة للغاية وسهلة المتابعة ، والمكونات المطلوبة يمكن العثور عليها بسهولة وبأسعار معقولة ، دون أن نغفل عن ذكرالقيمة الغذائية العالية لصلصة الطماطم.
إليك وصفة صحية وسريعة وبسعر معقول.

الوصفة
المكونات
صلصة الطماطم:
1 كغ من الطماطم العماني الأحمر
1/3 كوب زيت زيتون
3 حصوص ثوم
4 ملاعق كبيرة من أوراق الريحان المقطعة (حوالي 20 ورقة ريحان طازجة)
1 1/2 ملعقة صغيرة ملح الهيمالايا
رشة فلفل أسود مطحون

معكرونة مع صلصة البندورة (4 حصص)
1 علبة إسباجيتى (500 جرام)
4 حصوص ثوم صغيرة
1/2 كوب زيت زيتون
400 غرام طماطم كرزية
2.5 كوب ماء معكرونة
8 أوراق ريحان طازجة
80 غرام جبن بارميزان مبشور
قليل من الملح
ريحان إضافي للزينة (اختياري)
طريقة التحضير
تحضير صلصة الطماطم

1- املأ طنجرة بالماء وملح الهيمالايا. يُغلى المزيج.
Spaghetti al pomodoro
2- في غضون ذلك ، قم بإزالة الجزء العلوي الأخضر من الطماطم ، وارسم بواسطة السكين إشارة X في أسفل كل حبة.
3- اغمس الطماطم في الماء المغلي لمدة 5 دقائق كحد أقصى، ثم انقلهم مباشرة إلى وعاء من الماء البارد والثلج. يقشر الجلد وتقطع إلى أرباع وتترك جانبا.
pasta pomodoro
4- قم بتحمية الكسرولة على نار عالية ، وصب زيت الزيتون ،أضف الثوم المهروس وقلب لمدة دقيقة. ثم يضاف الريحان المفروم ويقلب لمدة دقيقة إضافية.
5- أضف الطماطم المقشرة وقلب حتى تنضج جيداً. يُضاف الملح والفلفل ويُمزج قليلاً باستخدام خلاط يدوي مع الاحتفاظ بقليل من قطع الطماطم في الصلصة للحصول على ملمس أكثر جاذبية.
pasta pomodoropasta pomodoro
6- اترك الصلصة تغلي ثم اتركها على نار هادئة لمدة 5 دقائق أو حتى تمتزج النكهات جيداً.
7- اترك الصلصة جانبًا لاستخدامها لاحقًا.
 
تحضير المعكرونة مع صلصة الطماطم
1- اسلق السباغيتي لمدة 6 دقائق ، ثم انقلها إلى وعاء ورش عليها زيت الزيتون. احتفظ بمياه المعكرونة لاستخدامها في وقت لاحق.
2- في مقلاة ساخنة ، اسكبيزيت الزيتون ثم أضف الثوم وقلب لمدة دقيقة على نار عالية. ضف الريحان المفروم والطماطم الكرزية. قلب لمدة 3 دقائق.

3- أضف الكمية الموصى بها من ماء المعكرونة وصلصة الطماطم.
يُغلى المزيج ثم يُضاف السباغيتي المطبوخ ويُمزج جيدًا ويُنقل إلى طبق التقديم.

PASTA POMODOROPASTA POMODORO

4-رش القليل من جبن البارميزان المبشور ورش القليل من زيت الزيتون الإضافي.
يقدم ساخنا.
بالعافية!
pasta pomodoro
 
 
نصائح:
* لماذا تستخدم مياه المعكرونة؟
ماء المعكرونة مليئة بالنشا وتسمح بتكثيف الصلصة التي نحضرها.
 
* لماذا نطبخ السباغيتي بنفس الماء التي استخدمناها في سلق الطماطم؟
 تمتلئ المياه بنكهة الطماطم واستعمالها لسق المعكرونة سيضيف لمسة خاصة إلى وجبة السباغيتي الخاصة بنا.
 
* هل يمكننأ تخزين صلصة الطماطم في الثلاجة؟
نعم ، يمكن تخزين صلصة الطماطم في الثلاجة. يمكنك تحضير كمية كبيرة من الصلصة. قسّمها إلى أكياس أو حاويات محكمة الإغلاق واحتفظ بها في الثلاجة لاستخدامها في المستقبل. في اليوم الذي ترغب في طهي معكرونة، أزل الصلصة مسبقًا واتركها تذوب في درجة حرارة الغرفة.

طريقة سكب المعكرونة:

الوصفة بالفيديو:



















 

 


Comments