How to make tahini sauce |
Tahini is a sesame paste used in a number of dishes and dips such as Tarator (tahini sauce), Hummus, Baba gannouj, etc. It is used in Middle Eastern, Indian, Chinese and Vietnamese cuisines.
It was created far back during 5000 BC and has been travelling around societies for generations. It is used in main courses, dips and even desserts.
In the Lebanese kitchen, we use tahini instead of butter and flour to prevent the cake from sticking to the pan.
One of the most popular dips prepared with tahini (sesame paste) is tarator or lemon garlic tahini and this is the recipe we will prepare today.
Five main ingredients are used to prepare tahini sauce: tahini, garlic, lemon, salt and cold water.
Video of how to prepare Tahini Sauce
Ingredients for the Tahini Sauce (Tarator)
2 tbsp lemon juice
1 garlic clove
1 cup Tahini
pinch of salt
2 tbsp cold water
Directions
In a small grinding bowl, put the tahini, garlic, lemon, cold water and garlic. Grind until smooth and creamy.
You can preserve the tahini sauce in the fridge for up to 1 week.
* * * * *
كيفية تحضير صلصة الطراطور |
الطحينة عبارة عن معجون السمسم تستخدم في عدد من الأطباق والتغميسات مثل الطرطور (صلصة الطحينة) ، الحمص ، بابا غنوج ، إلخ. تستخدم في المأكولات الشرق أوسطية والهندية والصينية والفيتنامية.
تم ابتكار الطحينة منذ فترة طويلة خلال 5000 قبل الميلاد و ظلت تتنقل حول المجتمعات لأجيال. يتم استخدامها في الأطباق الرئيسية والتغميس وحتى الحلويات
في المطبخ اللبناني نستخدم الطحينة بدلاً من الزبدة والطحين حتى لا تلتصق الكعكة بالصينية.
من أشهر أنواع الصلصات المحضرة بالطحينة (طحينة السمسم) الطرطور أو الطحينة بالحامض والثوم وهذه هي الوصفة التي سنعدها اليوم.
تستخدم خمسة مكونات رئيسية لتحضير صلصة الطحينة: الطحينة والثوم والليمون والملح والماء البارد.
فيديو عن كيفية تحضير الطرطور
مكونات الطحينة
Comments
Post a Comment