How to prepare fresh Homemade Mayonnaise كيفية تحضير المايونيز


How to make homemade mayonnaise
How to make Homemade Mayonnaise

What is the Mayonnaise Sauce?

Mayonnaise, a sauce used in the making of dips, dressings and side sauces is made from mixing vegetable oil, egg yolk and vinegar. Some people use lemon juice instead of vinegar. The color of the mayonnaise depends greatly on the use of eggs. The color is yellowish if you use egg yolks, and near white if you use egg whites only. The texture must be creamy and thick.

Where does the Mayonnaise come from?

The Mayonnaise first appeared in French cookbooks around the 18th century after the conquest of Mahon by the Duke of Richelieu and the name Mayonnaise (Mahonnaise) was named after the city of Mahon where the Duke discovered the sauce in one of the local inns of Mahon.

 What are the ingredients used to prepare a Mayonnaise sauce?

Eggs: We use raw eggs to prepare Mayonnaise. Now do not be concerned about using raw eggs because it will be mixed with vinegar or lemon. This acid ingredient helps pasteurize the eggs and make them safe to be consumed just make sure you are using fresh eggs.

Dijon Mustard: Dijon mustard gives your mayonnaise a delicious zippy flavor with it's strong and characteristic taste. In addition, its pale tan yellow color helps preserve a whitish result of the mayonnaise, the reason why we don't use the regular mustard that has a strong bright yellow color and milder flavor.

White vinegar: Mayonnaise needs an acid in order to pasteurize eggs, preserve the mayonnaise and prevent the oil from splitting from the egg yolks

Corn Oil: Because of its neutral flavor, corn oil is perfect for mayonnaise. 

Ice cube: It gives the mayonnaise its creamy whitish texture.


How to prepare fresh homemade mayonnaise

**The recipe below is double the recipe prepared in the video

Ingredients
2 whole eggs 3 teaspoon of Dijon mustard 32 ml white vinegar 2.5 tsp table salt pinch white pepper 800 ml corn oil 2 ice cubes
Directions:
In the cup of a hand mixer, put the eggs, mustard, ice cubes, salt and pepper. Start mixing while pouring the oil bit by bit until the whole quantity is over. Add the white vinegar and mix until firm and creamy.


*****

كيفية تحضير صلصة المايونيز

ما هي صلصة المايونيز؟

المايونيز ، وهي صلصة تستخدم في صنع التغميسات والتوابل والصلصات الجانبية ، مصنوعة من خلط الزيت النباتي وصفار البيض والخل. بعض الناس يستخدمون عصير الليمون بدلًا من الخل. يعتمد لون المايونيز بشكل كبير على استخدام البيض. يكون اللون مصفرًا إذا كنت تستخدم صفار البيض ، وقريبًا من الأبيض إذا كنت تستخدم بياض البيض فقط. يجب أن يكون الملمس دسمًا وسميكًا

ما هي جذور وصفة المايونيز؟

ظهرت صلصة المايونيز لأول مرة في كتب الطبخ الفرنسية في حوالي القرن الثامن عشر بعد غزو دوق ريشيليو لماهون وسمي اسم المايونيز (ماهونيز) على اسم مدينة ماهون حيث اكتشف الدوق الصلصة في أحد نزل ماهون المحلية.


ما هي المكونات المستخدمة في تحضير صلصة المايونيز؟
كيفية تحضير المايونيز

البيض: نستخدم البيض النيئ لتحضير المايونيز. الآن لا تقلقي من استخدام البيض النيئ لأنه سيخلط مع الخل أو الليمون. يساعد هذا المكون الحمضي في بسترة البيض وجعله آمنًا للاستهلاك فقط تأكد من استخدام البيض الطازج

خردل ديجون: خردل ديجون يعطي المايونيز نكهة لذيذة مع طعم قوي ومميز. بالإضافة إلى ذلك ، يساعد لونه الأصفر الباهت في الحفاظ على لون أبيض للمايونيز ، وهو سبب عدم استخدام الخردل العادي الذي يتميز بلون أصفر لامع قوي ونكهة أكثر اعتدالًا

الخل الأبيض: يحتاج المايونيز إلى مكون أسيدي من أجل بسترة البيض والحفاظ على المايونيز ومنع الزيت من الانقسام عن صفار البيض

زيت الذرة: بسبب نكهته المحايدة ، يعتبر زيت الذرة مثاليًا للمايونيز

مكعبات الثلج: يعطي المايونيز قوامه الأبيض الكريم

كيفية تحضير صلصة المايونيز

المكونات
بيضتين أو صفار بيضتين
  ثلاثة ملاعق صغيرة من خردل ديجون
32 مل خل أبيض
ملعقتان صغيرتان و نصف ملح طعام
رشة فلفل أبيض
800 مل زيت ذرة
2 مكعبات ثلج

في كوب ضع البيض والخردل ومكعبات الثلج والملح والفلفل. ابدأ بالخلط أثناء صب الزيت شيئًا فشيئًا حتى تنتهي الكمية الكاملة
يضاف الخل الأبيض ويخلط حتى يصبح قوامه كريمي











 














Comments