Grilled Kebab Platter صحن الكباب المشوي

We can't have a Sunday family barbecue without Kebab as one of the meat choices. Learn how to prepare your Kebab from scratch to be sure what kind of meat you're putting in. Usually Kebab is prepared with Lamb meat, but in this recipe I have mixed both Beef and Lamb for a superb flavor.
So go ahead, choose the best butcher in town, and get a fresh beef topside and a piece of gorgeous lamb fat and start your preparation.
This recipe includes links to both Chili fried potatoes and Hummus as they make perfect accompaniment to Kebab.
So let's prepare for that BBQ!

Kebab recipe









Recipe
Ingredients
Kebab Meet
kebab recipe
1 kg Beef Topside
150 g Lamb fat
1.5 teaspoon salt
1/2 teaspoon sweet spices mix
1 large white onion (approx. 250 g)
Kebab Platter(1 person)
2 grilled Kebab sticks
2 small grilled tomatoes
2 small grilled onions
1 serving Hummus

Directions
1- Mince the beef topside, the lamb fat and the onion using a meat grinder.
kebab recipe

2- Put the minced beef, fat, onion in a large bowl, add salt and spices. Mix with your hand until 
very well combined.
Kebab recipe
3- Place the kebab on flat barbecue sticks and grill.
Kebab recipe
4- Serve the grilled kebab with chili pita, chili fried potatoes, grilled vegetables and Hummus.
Bon appétit!
Kebab recipe
Bonus:
Watch how chef François puts the Kebab on bbq sticks.
Video Recipe
We have prepared a fun and light video to show you how Chef François prepared the Kebab and the chili pita bread. Enjoy and remember to subscribe and to turn the notification bell on to be the first to watch our recipes.

Chili Fried Potatoes Recipe

Hummus
-----------------------------------------------------------------------------
يشكل الكباب احدى الأصناف الأساسية في حفلات الشوي العائلية. تعرف على كيفية تحضير الكباب من الصفر لتتأكد من نوعية اللحم الذي تضعه فيه. عادةً ما يتم تحضير الكباب بلحم الضأن، ولكن في هذه الوصفة قمت بخلط كل من لحم البقر ولحم الضأن للحصول على نكهة رائعة.
فهيا!اختر أفضل لحام في المدينة ، واحصل على لحم بقر طازج وقطعة من دهن الضأن الرائع وابدأ في التحضير.
تتضمن هذه الوصفة روابط لكل من البطاطس المقلية بالفلفل الحار والحمص لتقديمها مع الكباب.

الوصفة
المكونات
1 كيلو وجه فخض
150 جرام دهن ضأن
1.5 ملعقة صغيرة ملح
1/2 ملعقة صغيرة من البهار الحلو
1 بصلة بيضاء كبيرة (250 جم تقريبًا)
طبق كباب (شخص واحد)
2 سيخ كباب مشوي
1/2 خبز فلفل حار
2 طماطم صغيرة مشوية
2 بصل صغير مشوي
1 وجبة بطاطس مقلية بالفلفل الحار
1 وجبة حمص

طريقة التحضير

1- افرم لحم البقر ودهن الضأن والبصل باستخدام مكنة فرم اللحم.
2- ضع اللحم المفروم والدهن والبصل في وعاء كبير وضف الملح والبهار الحلو. ادعك اللحم بيدك جيدا حتى تختلط كافة المكونات.
3- ضع الكباب على أشياش وشويها.
4- يقدم الكباب على صحن مع البصل والبندورة المشوية, الخبز الحار, البطاطا الحارة والحمص.
بالعافية!
إضافة مميزة
شاهد كيف يضع الشيف فرنسوا الكباب على الأشياش

شاهد الفيديو
حضرنا لكم فيديو مرح و لذيذ لتعلم كيفية تحضير الكباب. تمتع وتذكر أن تشتشرك بالصحفة!


 


Comments